Restauracja Autorska Adama Gesslera


Restauracja Autorska Adama Gesslera

Pełny opis


Dotychczas funkcjonująca hotelowa restauracja zgodnie z zaleceniami Mistrza została poddana zmianom, zburzono ścianę oddzielającą kuchnię od Sali restauracyjnej, tak aby Gość mógł „podglądać” kucharzy w trakcie gotowania. To bardzo ważne również dla kucharzy, którzy mają wiedzieć, że gotują dla konkretnej osoby. Dlatego też w restauracji pojawiły się wózki z palnikami, którymi kucharze dowożą dania do stolików Gości i serwują je prosto z patelni czy garnka na podgrzany talerz.
Zmianom poddane zostało także restauracyjne menu. Nowa karta opracowana została przez zespół kucharzy pod kierownictwem głównego szefa kuchni wszystkich restauracji firmowanych nazwiskiem Adama Gesslera, a dominują w niej tradycyjne dania kuchni polskiej oraz śląskiej.
Wszystkie dania wychodzące z kuchni Restauracji Autorskiej Adama Gesslera przygotowywane są z lokalnych produktów pochodzących z ekologicznych upraw.